Brusselse PS roept CD&V op om N-VA los te laten

© BX1
| Ahmed laaouej is voorzitter van de Brusselse PS en fractieleider in de Kamer.

"Wat was het resultaat van een regering met de N-VA? Een Vlaams Belang dat van 3 naar 18 afgevaardigden ging in het federaal parlement.” Dat zei voorzitter Ahmed Laaouej op de nieuwjaarsreceptie van de Brusselse PS. De boodschap was gericht aan de CD&V, die volgens Laaouej maar beter de N-VA los kan laten.

Volgens Laaouej (PS) is CD&V er nog steeds van overtuigd dat niets mogelijk is zonder de N-VA. “Dit waarschijnlijk omdat ze bang zijn voor de electorale backlash als ze de N-VA zouden loslaten.”

De Koekelbergse burgemeester windt er geen doekjes om: “Wat was het resultaat van een regering met de N-VA? Een Vlaams Belang dat van 3 afgevaardigden naar 18 afgevaardigden ging in het federaal parlement. Vlaams Belang, een extreemrechtse partij die de moeite niet eens doet om de banden van sommige leden met neonazistische groepen te verbergen.”

“Het bilan van een regering met de N-VA? Een stagnerende economie, sociale tegenslagen op alle niveaus, bedreigde gezondheidszorg, een toename van de onzekerheid en zelfs een gat in het budget van meer dan twaalf miljard euro.”

“Erger nog,” vervolgt Laaouej, “een achteruitgang op het gebied van democratische waarden: herhaaldelijke aanvallen op advocaten, magistraten, vakbonden, journalisten en het maken van openlijke racistische opmerkingen.”

Laaouej doet hierbij een oproep aan de CD&V om de N-VA los te laten: “Laten we koers zetten naar een land met een beleid van economisch en sociaal herstel, laten we een regering vormen die de kracht van onze waarden volledig zal herstellen.”

Laaouej waarschuwt tenslotte ook iedereen die Brussel niet als een gewest als de andere wil behandelen, een sneer naar het confederalisme van de N-VA.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?