Brusselse regering benoemt zeven nieuwe topambtenaren

© BRUZZ
| Dit is ze dan, de nieuwe Brusselse regering. Vlnr: Bernard Clerfayt (Défi), Nawal Ben Hamou (PS), Elke Van den Brandt (Groen), Rudi Vervoort (PS), Alain Maron (Ecolo), Pascal Smet (One.Brussels/SP.A), Barbara Trachte (Ecolo) en Sven Gatz (Open VLD).

De ambtenaren werden geselecteerd na assessments die dateren van voor de vorming van de nieuwe regering. Het gaat om mandaten van vijf jaar.

Talent, de Brusselse administratie voor Ambtenarenzaken, wordt voortaan geleid door directeur-generaal Isabelle Meulemans en adjunct-directeur-generaal Cedric Verschooten. Meulemans is een licentiaat Communicatie en Informatie (UCL) en was sinds september 2016 directrice Human Resources in de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB).

Verschooten heeft een master in de Bestuurskunde (Hogeschool Gent) en was directeur van het departement Transversale Diensten bij het Brussels Planningsbureau perspective.brussels.


Aan de top van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) verschijnen drie nieuwe topambtenaren. Gerd Van Den Eede wordt adjunct-secretaris-generaal. Hij heeft een diploma in de handels- en consulaire wetenschappen (Vlekho) en een doctoraat in de economie (Universiteit van Tilburg). Na een carrière in de onderwijssector werd hij in 2018 administrateur bij de Hoge Raad van Justitie.

Marnix Tack wordt directeur-generaal van GOB IT. Hij is burgerlijk ingenieur Elektronica (RU Gent) en is sinds 2009 IT-manager in de GOB. Anne Claes wordt directeur-generaal van GOB Brussels International. Ze heeft een diploma Rechten (ULB) en startte meteen op het departement Externe Relaties van de Brusselse gewestadministratie, de laatste negen jaar als directrice.


Dimitri Strobbe is de nieuwe adjunct-directeur-generaal van Brussel Mobiliteit. Strobbe is Burgerlijk ingenieur bouwkunde (KU Leuven) en werkte eerder voor Tritel, een consultancybedrijf in de verkeerskunde. Sinds 2014 werkte hij voor het kabinet van Brusselse minister voor Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet. Nu maakt hij dus de overstap naar de administratie.


Yves Bastaerts is de nieuwe adjunct-directeur-generaal van Brussel Preventie en Veiligheid (BPV). Hij is licentiaat in de Psychologie (VUB) en startte zijn carrière bij zijn loopbaan bij de Brusselse Dienst voor Arbeidsbemiddeling, later omgedoopt tot Actiris, waar hij adjunct-directeur-generaal werd. Vorige legislatuur werd hij directeur in een Brussels kabinet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?