Brusselse regering publiceert nu ook agenda

© Fietsersbond Brussel
| De Brusselse regering.

Het heeft even geduurd, maar de Brusselse regering publiceert nu ook haar eigen agenda voor het begin van de ministerraad.

Sinds deze donderdag publiceert de regering de dagorde van de ministerrraad (de wekelijkse vergadering van de leden van de Brusselse regering) via deze link.

We lezen er bijvoorbeeld dat de regering zich vandaag zou buigen over een subsidie aan de politiezone West. De 62.000 euro moeten het mogelijk maken om agenten in te zetten de verkeerssituatie rond de Leopold II-tunnel in goede banen leiden. Schaarbeek krijgt dan weer 75.000 euro voor de “organisatie van begeleide rijen te voet en met de fiets”. Het zijn maar 2 van de 33 agendapunten.

Met de maatregel zet de Brusselse regering een nieuwe stap richting een transparanter bestuur. Vorig jaar besloot de regering na enig porren al om de verslagen van de ministerraad te publiceren. Omdat die verslagen eerst door de volgende ministerraad moesten goedgekeurd worden, komen ze echter pas 11 dagen na de vergadering online.

Met de publicatie van de dagorde weet het publiek nu 11 dagen vroeger waarover de regering samenzit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?