Brusselse socialisten veranderen naam naar Vooruit.brussels

© Belga
16/09/2023
Updated: 16/09/2023 14.59u

Het huidige One.brussels-Vooruit trekt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 met een nieuwe naam richting de Brusselse kiezer: Vooruit.brussels. De omgedoopte lijst wordt getrokken door twee vrouwen: Vlaams Parlementslid Hannelore Goeman en Brussels staatssecretaris Ans Persoons.

Voormalig staatssecretaris Pascal Smet mocht het Brusselse congres van Vooruit openen. Hij lichtte de samentrekking tussen Vooruit en het .brussels-merk toe. "We hebben Brussel de afgelopen jaren mee veranderd en namen verantwoordelijkheid op. Wij durven én doen. Het werk is nog niet af, ik heb er alle vertrouwen in dat ons sterk Vooruit.brussels-team Brussel écht vooruit kan duwen", zei Smet.

Het logo sluit volgens de socialisten aan bij de nationale vormgeving van de partij, maar voegt met de extensie .brussels "een eigen look and feel" toe. "Dit benadrukt de specifieke grootstedelijke invulling die we voor ogen hebben."

Ans Persoons trekt de lijst voor het Brussels Parlement en Hannelore Goeman die voor het Vlaams Parlement.

In een interview met BRUZZ, dat begin volgende week verschijnt, zegt Persoons over het lijsttrekkerschap: “Ik ben de uitdager en zal moeten opboksen tegen kandidaten die al langer bekendheid genieten. Maar precies dat geeft me de kracht om er voor te gaan."

"We hebben van een stad voor auto's een stad op mensenmaat durven maken, met dank aan Pascal Smet en onze schepenen"

Ans Persoons, Brussels staatssecretaris

Ans Persoons (one.brussels/Vooruit), staatssecretaris van Stedenbouw en Erfgoed, en Europese en Internationale Betrekkingen

Zo zetten de Vlaamse socialisten in op drie pijlers, die de Vlaamse socialisten in Brussel een smoel moeten geven. Op het niveau van Brussel wordt daarmee vooral ingezet op een 'Betaalbaar en inclusief Brussel', een 'Stad op mensenmaat, veilig & proper'', en 'Een stad vol mogelijkheden'.

"We hebben van een stad voor auto's een stad op mensenmaat durven maken, met dank aan Pascal Smet en onze schepenen", aldus Persoons vanop het congres in Sint-Gillis. "Het is onze verdienste dat deze kentering werd ingezet, maar de strijd is nog niet gestreden."

Daarbij moet Brussel vooral ook leefbaar blijven voor de mensen die de stad draaiende houden, klinkt het bij de lijsttrekkers. "Als de mensen die de stad draaiende houden de financiële middelen niet hebben om nog in de stad te blijven wonen, moeten ze noodgedwongen de stad verlaten. Maar we hebben die mensen keihard nodig", duidde Persoons.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni