27 januari 2022: Charles Picqué, oud-burgemeester van Sint-Gillis met enkele memorabilia van Union Saint-Gilloise
© PhotoNews | 27 januari 2022: Charles Picqué, aftredend burgemeester van Sint-Gillis met enkele memorabilia van Union Saint-Gilloise.

Charles Picqué geeft burgemeesterssjerp woensdag door aan Spinette

© Belga
12/09/2022

Burgemeester van Sint-Gillis Charles Picqué (PS) geeft woensdag 14 september de fakkel door aan Jean Spinette, die nu nog schepen van Onderwijs is in de gemeente. Dat deelt minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt maandag mee. Picqué zal 36 jaar burgemeester geweest zijn.

In 1985 werd Charles Picqué voor het eerst burgemeester van Sint-Gillis. Hij was toen drie jaar schepen van Stadsontwikkeling geweest. In de afgelopen vier decennia was Picqué ook minister in de Franse gemeenschapsregering, minister-president van de Brusselse hoofdstedelijke regering, federaal minister en voorzitter van het Brussels parlement.

Maar woensdag geeft Picqué dus zijn sjerp door aan Jean Spinette. Hij is nu nog schepen van Onderwijs, Preventie en Financiën. Als politiek wetenschapper werkte Spinette tussen 1999 en 2006 al samen met Picqué, onder meer als verantwoordelijke wijkwerking. Hij was tussen 2007 en 2018 voorzitter van het OCMW van Sint-Gillis en leidde tussen 2013 en 2018 ook de Federatie van Brusselse OCMW's.

"Ik bewonder de unieke carrière van Charles Picqué en de ongeëvenaarde lange duur ervan", zegt Spinette. "Ik wil de vastberadenheid en het engagement onderlijnen waarmee hij zijn verschillende mandaten heeft uitgevoerd. En ik wens hem ook een deugddoend pensioen toe."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie