CityDev stelt Antoine de Borman aan als voorzitter

© Antoine de Borman via Twitter
| De Borman, directeur van het centrum voor politieke, economische en sociale studies (CEPESS), neemt de fakkel over van Denis Grimberghs, die zich volledig wil toeleggen op zijn politieke activiteiten in de gemeente Schaarbeek.

Antoine de Borman (38) is de nieuwe voorzitter van citydev.brussels, de openbare maatschappij die belast is met de stedelijke ontwikkeling van het Brussels gewest via vastgoedprojecten. De Borman, directeur van het centrum voor politieke, economische en sociale studies (CEPESS), neemt de fakkel over van Denis Grimberghs, die zich volledig wil toeleggen op zijn politieke activiteiten in de gemeente Schaarbeek.

De raad van bestuur van citydev.brussels wees Antoine de Borman vorige vrijdag aan als nieuwe voorzitter, luidt het dinsdag in een persbericht. "Citydev.brussels is een performant instrument om de levenskwaliteit in Brussel te verbeteren", zegt de Borman.

"Ik wil in het bijzonder de unieke expertise van de instelling op het vlak van gemengde projecten, die economische activiteiten en woningen verenigen, benutten. Die integratie van verschillende functies is van essentieel belang om steden economisch, sociaal en cultureel te dynamiseren, het mobiliteitsvraagstuk aan te pakken en de levenskwaliteit in Brussel te verbeteren."

De Borman heeft een licentiaatsdiploma economische wetenschappen en politieke wetenschappen (beide van de UCL) en een aanvullende master in de economische wetenschappen (KU Leuven).

CityDev

Citydev.brussels vestigt en verankert bedrijven om de economische ontwikkeling van het Brussels gewest te bevorderen. Dat doet het door die bedrijven kwaliteitsvolle vastgoedinfrastructuur ter beschikking te stellen.

De ontwikkelingsmaatschappij kan toegang bieden tot een patrimonium van bijna 200 ha industrieterreinen en kmo-parken gespreid over 46 sites, 190.000 m² bedrijfsruimten, 8 bedrijvencentra, 4 incubators en binnenkort 3 'fablabs' (creatieve werkplaatsen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?