Close bijt van zich af: 'Francken moet zelf zijn werk doen'

Philippe Close (PS) kaatst de bal terug naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), die de Brussels burgemeester verwijt niets te doen aan de situatie in het Maximiliaanpark. Volgens Close zit het probleem bij de federale regering. "Die komt niet met structurele oplossingen komt", aldus Close. "Francken moet minder op sociale media zitten en zelf zijn werk doen."

Staatssecretaris Francken was donderdag in Terzake bijzonder scherp voor de Brusselse burgemeester Close en de PS. In het Maximiliaanpark zitten deze zomer opnieuw honderden migranten, ongeveer evenveel als een jaar geleden. "Burgemeester Close, de PS, wil niet optreden", vindt Francken. Volgens de N-VA'er "pampert" Close de ngo's die actief zijn rond het park, "met de enige reden om aan te tonen dat de N-VA het niet aankan, dat Francken het niet aankan."

Close ziet dat anders. Volgens hem moet de federale regering de hand in eigen boezem steken. "Theo Francken moet stoppen met op sociale media te zitten en zelf zijn werk doen", zegt hij vrijdag in een reactie aan Belga.

"Het is een gebrek aan inzet van de federale regering die het probleem vormt, want zij komt niet met structurele oplossingen. Ik ben een man van de actie en werk elke dag hard aan oplossingen in mijn stad. Ze zullen geen enkele vergadering over het Maximiliaanpark vinden waar wij niet aanwezig waren."

Verborgen agenda: Klein Kasteeltje

De Brusselse burgervader ziet ook nog een andere reden voor de frontale aanval van Francken. Die is volgens hem een gevolg van het feit dat de regering-Michel het asielcentrum van het Klein Kasteeltje wil overhevelen van centrum-Brussel naar Neder-Over-Heembeek, een deelgemeente van de hoofdstad.

Close is daar niet voor te vinden. "Neder-Over-Heembeek is niet de plaats om een asielcentrum op te richten en duizenden vluchtelingen op te vangen. Ik zal alle politieke en juridische middelen gebruiken om me te verzetten tegen de komst van dat centrum", zegt Close in klare taal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?