Close: ‘Er zullen Nederlandstaligen op mijn lijst staan’

philippe_close_burgemeester_brussel_stad_liggend_1380_979px_c_ivan_put.jpg
© Ivan Put
| “Ik wil graag mensen van de SP.A op de lijst," laat de burgemeester van Brussel-Stad weten.

Burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) wil Nederlandstalige politici op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat laat hij weten in een interview aan De Standaard.

“Minderheden moet je beschermen: de drie Nederlandstalige ministers in de Brusselse regering, de zeventien Nederlandstalige parlementsleden, die zijn een goede zaak,” zegt Close in het interview.

“Stel u eens voor dat we doen wat sommige Franstaligen nu vragen en het gewicht van de Nederlandstaligen in Brussel gaan beperken? Dan zijn we simpelweg niet meer de hoofdstad van dit land, dan bestaat dit land niet meer,” vervolgt hij.

'Betreur breuk SP.A en PS'

Close laat weten dat hij de breuk tussen de PS en de SP.A in het Brussels stadsbestuur betreurt. Hij reikt ook de hand uit naar Ans Persoons (SP.A), die voor de zomer uit de meerderheid stapte. “Ik wil graag mensen van de SP.A op de lijst. Ans Persoons is welkom. Als ze mag van haar partij,” zegt hij daarover.

Eurostadion
Ten slotte laat hij zich kritisch uit over de manier waarop premier Charles Michel (MR) en minister Didier Reynders (MR) hun partijgenoot en Brusselse schepen Alain Courtois behandelden na de flop rond het Eurostadion.

Vorige week raakte bekend dat het EK van 2020 niet in Brussel zal plaatsvinden om de UEFA vreest dat het stadion niet op de tijd klaar zal zijn. Zowel Michel als Reynders wezen met de vinger naar het Gewest. “Onrechtvaardig hoe Courtois is aangepakt. Hij heeft hier echt voor gevochten,” aldus Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?