| Philippe Close (PS) liet zich voor de tweede keer inzweren bij minister-president en partijgenoot Rudi Vervoort.

Close legt eed af en wil vertrouwen van kiezers niet schenden

© Belga
29/11/2018

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft na de voorstelling van het meerderheidsakkoord de eed afgelegd bij minister-president Rudi Vervoort (PS). De Brusselse burgervader benadrukte daarna dat hij het vertrouwen van de kiezers niet wil schenden.

Voor Philippe Close is het al de tweede eedaflegging als burgemeester, nadat hij in juli 2017 de leiding in Brussel-stad overnam na het ontslag van Yvan Mayeur. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen bleef PS de grootste partij in Brussel-stad en werd Close met 8.501 voorkeursstemmen afgetekend de populairste politicus. En dus ook de logische burgemeester.

'Hebben geen spelletje gespeeld'

"Ik ben nog jong en heb een groot enthousiasme om de zaken te doen bewegen. Dat voel je ook in de meerderheid. Wat de onderhandelingen heeft gekenmerkt is dat er zonder taboe is gesproken. Er is echt een dynamiek om vooruit te gaan en iedereen te horen. Ik heb bovendien een groot deel van de kiezers achter me gekregen en ik wil ze niet teleur stellen", zegt Close.

In de nieuwe meerderheid vervoegden Ecolo-Groen, Change.Brussels en Défi de PS. De liberalen van MR-Open VLD werden naar de oppositie verwezen. "We hebben de kiezer gevolgd en geen spelletje gespeeld. Er is een coherente meerderheid. Maar we zullen ook de oppositie proberen te motiveren om mee te gaan in ons verhaal en unanieme steun voor de projecten in onze wijken te creëren. Dat is een mooie ambitie", zo besluit Close.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Kiest 2018: Brussel-Stad , Philippe Close , Rudi Vervoort , eedaflegging

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni