| Marc-Jean Ghyssels (PS) verloor in Vorst de burgemeesterssjerp aan de coalitie MR-Ecolo-Groen. Toch is die nederlaag volgens hem niet de reden waarom hij zitting van de Bijzondere commissie over de Brusselse brandweer liet uitstellen.

Commissie brandweer voor tweede keer op rij opgeschort

GR
© BRUZZ
18/10/2018
Updated: 19/10/2018 08.58u

In het Brussels parlement is de Bijzondere commissie van de Brusselse brandweer nog maar eens uitgesteld. Dat gebeurde op beslissing van voorzitter en aftredend burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) die ‘persoonlijke en praktische problemen’ inriep.

De Bijzondere commissie over de Brusselse brandweer kwam er in februari van dit jaar. Toen bracht een rapport van het Rekenhof geknoei met openbare aanbestedingen bij de brandweer aan het licht voor de periode 2012-2015.

Het is niet de eerste keer dat een samenkomst van de Bijzonder commissie niet doorgaat of wordt geschorst. Op 2 oktober werd de vergadering vroegtijdig opgeheven op vraag van commissielid Annemie Maes (Groen).

Zij deed dat nadat ze in het Frans een hele rist aanbevelingen kreeg, waarvoor ze extra tijd vroeg om deze te kunnen bestuderen. Maes vroeg en kreeg ook een Nederlandse vertaling. Deze zouden besproken en gestemd worden tijdens de zitting van 17 oktober.

‘Verkiezingsresultaten niet de oorzaak van annulering’

Op de website van het Brussels parlement verscheen gisteren echter de melding dat de vergadering was afgelast. Navraag leert ons dat dit gebeurde op beslissing van commissievoorzitter Marc-Jean Ghyssels (PS) die ‘persoonlijk en praktische problemen’ aangaf als reden voor de annulering.

De aftredende burgemeester van Vorst wil bij BRUZZ niet in detail treden, maar benadrukt wel dat ‘de tegenvallende verkiezingsresultaten niet de oorzaak zijn.’ Een volgende bijeenkomst zou nu gepland staan op dinsdag 23 oktober.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Vorst , Politiek , Marc-Jean Ghyssels , Bijzondere commissie brandweer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni