Coördinator Bral wordt kabinetschef schepen Dhondt

© Saskia Vanderstichele
| An Descheemaeker (rechts) gaat naar 'de andere kant'.

An Descheemaeker stopt als coördinator bij de Brusselse stadsbeweging Bral. Ze begint deze woensdag als kabinetschef van schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

Descheemaecker werkte 14 jaar bij Bral, waarvan 10 jaar als coördinator.

"Het is een madam met heel wat ervaring", zegt de Brusselse schepen Dhondt. "Ze kent Brussel van binnen en van buiten, en heeft heel wat projecten opgevolgd via Bral. Samen kunnen we werk maken van ons meerderheidsakkoord."

Ook Descheemaeker zelf is blij. "Na 14 jaar tijd was het tijd voor een nieuwe sprong", zegt ze. "Het is een unieke kans om de stad te veranderen inzake mobiliteit en publieke ruimte. Daar wil ik heel graag aan meeweken."

De medewerkers van Bral hebben dan weer mild ironische bedenkingen bij de overstap (zie Facebookpost). "Bij Bral ben je altijd de luis in de pels", legt Descheemaeker uit. "Nu ga ik naar de andere kant. Maar ik zie het als een uitdaging en een heel leerrijke ervaring."

Bral heeft nog geen nieuwe coördinator, die procedure loopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?