Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken voor MR, en David Leisterh, voorzitter van de Brusselse MR

| Hadja Lahbib, minister van Buitenlandse Zaken voor MR, en David Leisterh, voorzitter van de Brusselse MR.

Leisterh en Lahbib trekken MR-lijst Brussels gewest

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
10/01/2024
Updated: 10/01/2024 21.46u

David Leisterh zal de MR-lijst trekken voor het Brussels gewest. Dat maakte voorzitter Georges-Louis Bouchez bekend op de nieuwjaarsreceptie van de Brusselse afdeling. Hadja Lahbib staat op plek twee. Sophie Wilmès trekt zoals verwacht de federale lijst.

Leisterh is fractieleider en voorzitter van de Brusselse MR. Hij zal de gewestlijst trekken op 9 juni 2024.

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib neemt de tweede plaats in. Daarmee schakelt ook de MR een federaal kopstuk in, om met een zo sterk mogelijke gewestlijst naar de verkiezingen te trekken. Eerder maakte de PS Kamerlid Ahmed Laaouej lijsttrekker, Ecolo deed hetzelfde met federaal minister Zakia Khattabi.

"Tijdens het deur-aan-deur gaan, merk ik hoezeer de MR aanslaat, we hebben nooit meer leden gehad", zegt een energieke Leisterh. "We zijn er helemaal klaar voor." Leisterh hekelt het beleid van de laatste regeringen, gevormd door ecologisten en socialisten. "De betonblokken overal, de hoge armoedegraad: dat is hun werk. De stad veiliger, netter en attractiever maken: dat zal ons werk zijn."

Dat Leisterh lijsttrekker is, is geen verrassing, ook al is hij geen stemmenkanon. In 2019 haalde hij 1988 stemmen, op Aurélie Czekalski na hadden alle MR-verkozenen meer stemmen. Wel is hij gedragen door de hele fractie en de talrijk opgedaagde MR-leden. Partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez noemt hij een vriend.

Wilmès federaal

Daarenboven is de kandidaat die het vaakst als lijsttrekker werd genoemd, overgestapt naar de Open VLD: Alexia Bertrand. Haar eventuele plaats op de federale MR-lijst is nog niet bekend.

Voor de federale lijst staat Kamerlid en gewezen televisiepresentator Michel De Maegd op plek twee. De lijst wordt zoals verwacht getrokken door gewezen premier Sophie Wilmès.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel kiest: Brussels parlement, david lesteirh , Alexia Bertrand, Hadja Lahbib, Georges-Louis Bouchez, MR, Gewestverkiezingen 2024: Brussels Parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni