De Crem: 'Politiezone Brussel-West niet goed voorbereid tijdens nieuwjaarsnacht'

© Stijn Tshibangu - Ngalula
| Molenbeek stond net als vorig jaar in brand tijdens de oudejaarsnacht.

Minister De Crem noemt, op basis van een rapport van de Algemene Inspectie, de politiezone Brussel-West onvoorbereid op de rellen van nieuwjaarsnacht. De politiezone zelf wacht nog op dat rapport.

Tijdens de oudejaarsnacht plunderden relschoppers verschillende winkels en staken ze auto's in brand. De politiezone had de risico's te laag ingeschat, zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Hij liet het onderzoek uitvoeren. Volgens De Crem toont dit rapport aan dat er nood is aan één duidelijk commandocentrum. Dat is iets waar de politievakbond VSOA al langer voor pleit.

"Men heeft informatie gehad die onvoldoende gebruikt is en men heeft, omdat men niet voorbereid was, geen contacten gelegd met de nabije zones", aldus De Crem tegen Belga, op basis van het rapport. "Er is pas op een laat moment versterking gevraagd en op dat moment was die eigenlijk niet meer gepast. Dat zijn allemaal lessen die getrokken moeten worden."

De politiezone West zelf heeft nog geen inzage in het rapport gekregen. "En daarom kunnen wij hier niet op reageren", zei woordvoerder Johan Berckmans tegen BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?