De koning krijgt een elektrische laadpaal

© Regie der Gebouwen
| Koninklijk domein Laken

De koninklijke familie houdt de optie op elektrisch rijden open. De te renoveren garage van het Koninklijk Paleis wordt immers voorzien van een elektrische laadpaal. Dat werd door de Regie der Gebouwen bevestigd aan BRUZZ.

De Regie der Gebouwen, die instaat voor het federaal vastgoedbeheer, heeft een bestek uitgeschreven voor de renovatie van de garage van het Koninklijk Paleis in Laken, de bijbehorende burelen en het sanitair. Opvallend: daarin staat ook de vraag om een laadpaal voor elektrische voertuigen, weet La Capitale. Of koning Filip over een elektrisch voertuig beschikt, is niet geweten, maar hij toonde zich tijdens zijn nieuwjaarstoespraak wel bezorgd om het klimaat.

De woordvoerster van de Regie der Gebouwen bevestigt de vraag voor een elektrische laadpaal, maar kan geen verdere details geven. Het Koninklijk Paleis zelf kan vanwege een staatsbezoek aan Zuid-Korea ook niet reageren.

Aannemers kunnen zich nog tot eind april inschrijven op het bestek van de Regie der Gebouwen voor de renovatie van de garage op het koninklijk domein in Laken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?