Destexhe zal MR-lijst dan toch niet duwen

© PhotoNews

Brussels parlementslid en senator Alain Destexhe (MR) zal de MR-lijst in Elsene bij de volgende verkiezingen dan toch niet duwen ‘omwille van medische redenen’. Hij wordt vervangen door Caroline Laporte.

“De senator lijdt aan rug- en schouderproblemen die hem ervan zullen weerhouden actief bij te dragen aan de campagne de komende weken,” zegt Gautier Calomne, voorzitter van de lokale partijafdeling, aan La Libre. “Daarom heeft hij besloten zich terug te trekken.”

Destexhe zelf weigert commentaar te geven, maar laat via zijn Facebookpagina weten dat hij op de laatste plaats stond en geen enkele ambitie had om schepen te worden. “Zelfs zonder kandidaat te zijn, steun ik de Lijst van de Burgemeester van Dufourny omdat de MR de beste keuze is voor Elsene,” laat hij optekenen.

Begin dit jaar lag Destexhe nog in de clinch met lijsttrekker en huidig burgemeester van Elsene Dominique Dufourny (MR). Die wilde Destexhe naar Vorst sturen om daar lijsttrekker te worden. Daarna wilde hij met zijn eigen lijst in Elsene opkomen, maar vond iets later toch een akkoord met Dufourny. Zo werd hij lijstduwer.

De senator zal vervangen worden door Caroline Laporte, die in 2006 voor het eerst werd verkozen in de gemeenteraad van Elsene. In 2012 werd ze herverkozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?