Didier Gosuin geen kandidaat-voorzitter Défi

© PhotoNews

Gewezen Brussels minister Didier Gosuin is geen kandidaat om Olivier Maingain op te volgen als voorzitter van Défi. Zo heeft hij vrijdag in de vooravond via Belga bekendgemaakt.

"Ik zal geen kandidaat zijn omdat ik graag mijn eigen engagementen naleef. In januari heb ik gezegd dat ik in mei niet aan de verkiezingen wenste deel te nemen. Ik heb toen mijn wens uitgedrukt om afstand te nemen en na te denken over een beweging van politieke reflectie", legt Gosuin uit.

De oud-minister heeft naar eigen gezegd zolang gewacht om zijn definitieve beslissing kenbaar te maken omdat hij "zeker wilde zijn dat er bekwame kandidaten zouden zijn".

Tot nu toe was enkel Kamerfractieleider François De Smedt naar voren getreden. "Er is een jonge kandidaat die vernieuwing uitstraalt. Het is mijn rol om deze vernieuwing naar de burgermaatschappij mogelijk te maken", stelde Gosuin, zonder voormalig Myria-directeur De Smedt bij naam te noemen.

Inmiddels is een tweede kandidaat opgedoken. Brussels parlementslid Christophe Magdalijns liet vrijdagavond via Twitter weten dat hij zich kandidaat stelt voor de opvolging van Maingain.

Kandidaat-Défi-voorzitters hebben nog tot zondag, middernacht, tijd om zich op de partijzetel te melden. Gosuin heeft naar eigen zeggen niets tegen het feit dat er meerdere kandidaten zijn, zolang er een debat over verschillende projecten mogelijk is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?