regeerakkoord

Dit is het volledige Brusselse coalitieakkoord

© KH
| De onderhandelaars van de Brusselse regering.
Updated: 18-07-2019 - 19:05

Het had veel voeten in de aarde, maar de onderhandelaars gaven woensdagavond dan toch het volledige Brusselse regeerakkoord vrij. Eerder was er veel kritiek op de vage persconferentie waar niet eens een tekst werd verspreid. Het akkoord leest u hier. Vrijdag volgt het debat in het parlement, zaterdag de vertrouwensstemming.

De voorbije weken waren er geregeld lekken van letterlijke ontwerpteksten naar de pers. Toch presenteerden de onderhandelaars op de persconferentie geen enkele tekst, ook niet de bestaande samenvatting van het akkoord. Het volledige akkoord zou pas donderdag aan het parlement worden gepresenteerd.

Na kritiek op die manier van werken werd het volledige document dan toch vrijgegeven woensdag. U leest het hierboven.

Vrijdag om 9.30 uur start het plenaire debat in het Brussels Parlement over de regeerverklaring. De vertrouwensstemming vindt zaterdag na 16 uur plaats, omdat er minstens 48 uur moet liggen tussen de verklaring en de stemming.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?