Dit zijn de PS-kandidaten voor het Brussels voorzitterschap

© PhotoNews
| Ahmed Laaouej, kandidaat voorzitterschap Brusselse PS

Voorzitter van het Brussels parlement Rachid Madrane (51) en burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej (49) zijn nu officieel de enige kandidaten voor het voorzitterschap van de Brusselse PS. Het was de laatste dag dat PS'ers zich voor de functie kandidaat konden stellen.

Madrane stelde zich woensdag kandidaat om de Brusselse PS-afdeling te leiden. Hij doet dat in tandem met Catherine Moureaux, burgemeester van Molenbeek, en Karine Lalieux, OCMW-voorzitster in Stad Brussel. Beide zijn kandidaat voor het vicevoorzitterschap. Sinds juli zit hij het Brussels Parlement voor. Vorige legislatuur was Madrane minister in de Franse gemeenschapsregering, van 2012 tot 2014 was hij Brussels staatssecretaris.

Zaterdag had Ahmed Laaouej, fractieleider in de Kamer en burgemeester van Koekelberg, zich ook al kandidaat gesteld. Hij deed dat samen met Isabelle Emmery en Martin Casier, die beide in het Brussels parlement zetelen. Woensdag kreeg Laaouej nog de steun van Brussels burgemeester Philippe Close.

Wie de opvolger wordt van Laurette Onkelinx weten we op 19 oktober. Diezelfde dag weten we meteen ook wie de PS op nationaal niveau zal leiden. Voor die functie stelt op dit moment alleen Paul Magnette (48) zich kandidaat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?