Rachid Madrane ook kandidaat als Brusselse PS-voorzitter

© PhotoNews
| Rachid Madrane (PS.)

De voorzitter van het Brussels parlement heeft zich woensdag kandidaat gesteld om de Brusselse PS-afdeling te leiden. Hij doet dat in tandem met Catherine Moureaux, burgemeester van Molenbeek, en Karine Lalieux, OCMW-voorzitster in Stad Brussel. Beide zijn kandidaat voor het vicevoorzitterschap.

Zaterdag had Ahmed Laaouej, fractieleider in de Kamer en burgemeester van Koekelberg, zich ook al kandidaat gesteld. Hij deed dat samen met Isabelle Emmery en Martin Casier, die beide in het Brussels parlement zetelen. Woensdag kreeg Laaouej nog de steun van Brussels burgemeester Philippe Close.

Vandaag is Laurette Onkelinx nog Brussels PS-voorzitter. Kandidaten voor het voorzitterschap van de Brusselse federatie hebben nog tot donderdagmiddag de tijd om zich kenbaar te maken.

De 51-jarige Madrane zit sinds juli het Brussels Parlement voor. Vorige legislatuur was hij minister in de Franse gemeenschapsregering, van 2012 tot 2014 was hij Brussels staatssecretaris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?