20190515 Ahmed Laaouejj BRUZZ ACTUA 1662

| Ahmed Laaouej

Ahmed Laaouej: 'Kandidaat-voorzitter Brusselse PS'

ADD
07/09/2019

Ahmed Laaouej, burgemeester in Koekelberg, wordt door zijn partijgenoten beschuldigd interne chaos te hebben veroorzaakt binnen de PS. In een interview met La DH ontkent hij deze beschuldigingen, maar geeft hij wel toe dat hij zich zo gesterkt voelt in zijn wil om Laurette Onkelinx op te volgen als voorzitter van de Brusselse PS.

Laaouej zou in juli de verkiezing van Nawal Ben Hamou tot Brusselse staatssecretaris hebben willen dwarsbomen, door in het geniep zijdelinkse congressen te organiseren, bedoeld om haar te verzwakken. Leugens, zegt Laaouej. "Ik ben momenteel vice-president van de Brusselse PS-federatie, ik zou niet weten waarom ik tegen Ben Hamou in zou gaan."

"Als deze beschuldigingen iets bewijzen, dan is het dat ik als persoon tel. Dat boezemt vertrouwen in. Nog niks is officieel, maar ik sluit niet uit dat ik mezelf kandidaat zou kunnen stellen om Onkelinx op te volgen". Laaouej verklaart dat hij voorstander is van overleg binnen de partij, iets wat naar eigen zeggen nog te weinig plaatsvindt.

Verder was hij ook diegene die, samen met Ridouane Chahid (PS), ervoor zorgde dat Nadia El Yousfi terugkeerde naar de partij, nadat ze in juli de beslissing had genomen om zich terug te trekken. "Het zou me niet verbazen als dat de reden is voor bepaalde PS'ers om mij in een slecht daglicht te plaatsen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , PS , voorzitter , Laurette Onkelinx , Ahmed Laaouej

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni