Cathy Marcus, huidig schepen van Sociale Zaken en Huisvesting, Jean Spinette, schepen van Onderwijs en Myriem Amrani, voorzitter van het OCMW, zijn alledrie kandidaat om Charles Picqué op te volgen als burgemeester van Sint-Gillis

| Cathy Marcus, huidig schepen van Sociale Zaken en Huisvesting, Jean Spinette, schepen van Onderwijs en Myriem Amrani, voorzitter van het OCMW, zijn alledrie kandidaat om Charles Picqué op te volgen als burgemeester van Sint-Gillis.

Drie kandidaten om burgemeester Picqué op te volgen

Sarah Declercq
17/11/2021

Drie kandidaten hebben zich gemeld om de burgemeesterssjerp van Charles Picqué (PS) in Sint-Gillis over te nemen. Dat bericht Bx1. Picqué heeft nog voor de verkiezingen van 2018 aangegeven in de loop van deze bestuurstermijn de sjerp aan een partijgenoot te zullen doorgeven.

Afgelopen maandag is de socialistische partij PS bijeengekomen in Sint-Gillis. Daar zouden zich drie kandidaten hebben gemeld. Het gaat om Cathy Marcus, huidig schepen van Sociale Zaken en Huisvesting, Jean Spinette, schepen van Onderwijs en Myriem Amrani, voorzitter van het OCMW.

Charles Picqué had voor de verkiezingen van 2018 al aangegeven in de loop van deze bestuursperiode de burgemeesterssjerp van Sint-Gillis door te zullen geven aan een partijgenoot. “Niet na één of twee jaar, dat zou niet eerlijk zijn tegenover de kiezer. Ik wil een aantal projecten zoals de verkaveling van de gevangenis en de renovatie van de gebouwen van de NMBS afwerken. Een of twee jaar voor de verkiezingen van 2024 zal ik weggaan,” zei hij daar toen over.

Uiteindelijk wordt beslist om in de helft van zijn bestuurstermijn de sjerp door te geven. Dat is in de maand december. In die maand zal de verkiezing van de burgemeesterkandidaat plaatsvinden.

Picqué was in 1989 de eerste minister-president van het Brussels gewest, een functie die hij bijna twintig jaar bekleedde. Met het doorgeven van de sjerp komt er een einde aan een lange politieke carrière als gewestminister, gemeenschapsminister, federaal minister en parlementsvoorzitter.

20200715 Charles Picqué gemeentehuis 11

| Charles Picqué, nog even burgemeester van Sint-Gillis na een bijzonder lange politieke carrière.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni