Echtgenote Benjamin Dalle zal niet meer over politiek berichten

Maïté Piessen

VRT-journaliste Maïté Piessen krijgt een andere functie binnen de nieuwsdienst. Ze zou in de toekomst niet meer over politiek – en mogelijk dus over haar echtgenoot en mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) – berichten.

"Maïté Piessen werkt al negen jaar als journaliste op de nieuwsdienst en is momenteel nieuwslezeres op Radio 1", laten de betrokkene en de VRT in een gezamenlijke mededeling weten. "Maïté en de hoofdredactie beseffen allebei dat haar rol van nieuwslezer in deze omstandigheden moeilijk ligt. Daarom zal ze onmiddellijk van rol veranderen binnen de nieuwsdienst."

Benjamin Dalle is niet alleen minister voor Brussel, maar heeft ook de bevoegdheden Jeugd en vooral Media. Het regeerakkoord bevat verschillende bepalingen die de rol van de openbare omroep inperken.

Zo zou de VRT in de toekomst bijvoorbeeld niet meer mogen bieden op uitzendrechten voor sportevenementen. Geschreven online-artikels zullen dan weer enkel nog mogen om audiovisuele inhoud te ondersteunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?