| Covoorzitters Rajae Maouane en Jean-Marc Nollet stellen de campagneslogan van Ecolo voor.

Ecolo gaat bij verkiezingen in juni voor 'een groenere en rechtvaardigere toekomst'

© Belga
08/01/2024

"Kiezen voor een groenere en rechtvaardigere toekomst." Dat is de slogan waarmee Ecolo naar de verkiezingen van 2024 trekt. De Franstalige groenen zetten in op de ecologische transitie, een sociale justitie en een inclusievere samenleving, zo maakten ze bekend tijdens de nieuwjaarswensen van de partij.

"We willen beschermen," verklaarden covoorzitters Jean-Marc Nollet en Rajae Maouane maandag tijdens de nieuwjaarswensen. "We willen een dam opwerpen tegen de rampen, zowel klimatologisch als democratisch, en tegen de opgang van de extremen," luidde het nog.

Ecolo, dat sinds 2019 opnieuw deel uitmaakt van de meerderheden in Wallonië, Brussel, de Franse Gemeenschap en federaal, wil de resultaten van de partij in de schijnwerper plaatsen. "Het is absoluut niet het ogenblik om op de pauzeknop te drukken," benadrukte Nollet wat betreft de ecologische transitie.

Samen met Groen

De covoorzitters somden een aantal voorstellen van de partij op: het voortzetten van de publieke investeringen en het uitbreiden van gratis openbaar vervoer, het isoleren per wijk, een betonstop, een verhoging van de lage en middeninkomens tot 300 euro netto per maand, de individualisering van sociale rechten door het schrappen van het statuut van samenwonende, een belasting op de meerwaarden op aandelen, en de invoering van een referendum in België.

"Sommige partijen proberen te verdelen en aan te vallen. Wij kiezen ervoor om mensen samen te brengen. In de samenleving die de groenen willen opbouwen, is een plaats voor iedereen. De uitdaging is om samen te werken," aldus nog Nollet en Maouane.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni