awel merci

‘Eerste Schepper’ El Khannouss stuurt brief aan de Molenbekenaar

Ahmed El Khanouss (CDH)

Taalfouten tegen het Nederlands, die kennen we in Brussel. Maar een politicus die zichzelf als 'eerste schepper' presenteert, dat is toch nieuw.

Het was journalist Hannes Cattebeke die de taalfout spotte in een officiële brief van de gemeente. “Ahmed El Khannouss, 1ste Schepper en Lijsttrekker CDH-CD&V+” leest een onderschrift bij een foto van de schepen bovenaan de brief.

“Toch al een paar legislaturen in het schepencollege, maar El Khannous weet nog niet hoe hij zijn beroep in het Nederlands moet schrijven,” reageert Cattebeke. “’Of hij weet niet dat er maar 1 Schepper is (of geen)."

Navraag bij de schepen leert dat er een fout gebeurde bij de graficus. "Heel vervelend", zegt El Khannouss. "We hebben net zoveel zorg besteed aan de tekst, die nagelezen is door CD&V-kandidaat Benjamin Dalle en dan gebeurt dit. Voor alle duidelijkheid: ik zie mezelf dus niet als Schepper."

Bij de graficus liep overigens wel meer fout. "Ook in de Franstalige brief zaten blunders. Er was zelfs een hele paragraaf weggevallen."

schepper Khannouss
© Hannes Cattebeke
| Stem eens op een Eerste Schepper.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?