Elke Roex (SP.A) wordt schepen van Netheid

In Anderlecht is een akkoord over de verdeling van de bevoegdheden tussen de Lijst van de Burgemeester en de lijst PS-SP.A-CDH. Elke Roex (SP.A) wordt schepen van Vlaamse aangelegenheden en Netheid. De meeste andere posten zijn nog niet ingevuld. Het is nog onzeker of er een tweede Nederlandstalige schepen komt.

Onder meer de bevoegdheden Financiën, Cultuur, Sport, Groene Ruimten en Huisvesting worden verdeeld tussen verkozenen van de lijst PS-SP.A-CDH. Stedenbouw, Bevolking, Sociale Zaken en Economie zijn voor de Lijst van de Burgemeester (MR-Open VLD-CD&V).

De lijst PS-SP.A-CDH (21 zetels) levert naast de burgemeester ook vijf schepenen en de OCMW-voorzitter. De Lijst van de Burgemeester (14 zetels) mag ook vijf schepenen leveren.

Behalve dat Eric Tomas (PS) de burgemeestersjerp krijgt, is enkel al bekend dat Elke Roex (SP.A) schepen van Vlaamse aangelegenheden en Netheid wordt.

Dat laatste wordt een grote uitdaging want Anderlecht kwam uit een recente enquête van Test-Aankoop nog naar voor als een van de vuilste gemeenten van het land. "Gebrek aan netheid is een probleem dat mensen dagelijks raakt", zegt Roex aan brusselnieuws.be. "Op een vuil speelpleintje gaan mensen hun kinderen niet laten spelen. Daar zullen we dus proberen iets aan te doen."

De andere posten zijn nog niet ingevuld. De verwachting is dat Walter Vandenbossche (CD&V) de tweede Nederlandstalige schepen in de gemeente wordt.

Zowel Vandenbossche als Roex deden het goed bij de verkiezingen zondag: ze kregen respectievelijk 1.067 en 1.008 voorkeurstemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?