Burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir (PS).

Emir Kir: ‘Ik heb een beoordelingsfout gemaakt’

JP
© Belga - BRUZZ
14/01/2020

Na alle commotie verwijdert de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS), de foto van sociale media waarop hij te zien is in het gezelschap van enkele extreemrechtse Turkse politici. Dat kondigt hij aan op Twitter. Ook erkent hij "een beoordelingsfout" te hebben gemaakt en laat hij weten "in de toekomst voorzichtiger te zijn."

"Gezien de commotie die is ontstaan vanwege het bezoek van de Unie van Turkse Steden en mijn hoorzitting met de rapporteurs van de waakzaamheidscommissie van de Brusselse PS, heb ik besloten de publicatie op de sociale netwerken van 4 december te schrappen," schrijft hij.

"Ik bevestig ondubbelzinnig dat dit een beoordelingsfout was van mijn kant. In de toekomst zal ik waakzamer zijn. Ik hecht veel waarde aan de waarden van de PS en veroordeel extreemrechts onder welke vorm dan ook waar ook ter wereld."

De burgemeester van Sint-Joost-Ten-Node ontmoette begin december twee extreemrechtse Turkse burgemeesters die onderdeel uitmaakten van een delegatie van burgemeesters uit Turkije. Om die reden moet hij voor de waakzaamheidscommissie van zijn partij PS verschijnen.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft dinsdag opnieuw geweigerd zich uit te spreken over de individuele verantwoordelijkheid van de heer Kir. "Als lid van de Brusselse regering heb ik altijd goed samengewerkt met Emir Kir als burgemeester," zegt Vervoort (PS) wel. "Maar over het algemeen moet de hele Turkse maatschappij zich meer openstellen voor de Brusselse samenleving. Het is niet alleen Emir Kir."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , Emir Kir , grijze wolven , PS

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni