C1413 hortence

| Wemmel en Linkebeek spoorden hun inwoners aan om vooral heerlijke mocktails bij de plaatselijke horeca te proeven.

Faciliteitengemeenten zetten samen gezondheidscampagnes op

© Belga
19/02/2018

De zes faciliteitengemeenten rond Brussel hebben een Intergemeentelijke Gezondheidsraad opgericht waarmee ze voortaan samen gezondheidsbevorderende en preventieve acties en campagnes gaan voeren.

De communicatie hierover zal volgens de Wemmelse burgemeester Walter Vansteenkiste conform de taalwetgeving tweetalig zijn, waarbij het Nederlands voorrang krijgt. Het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) Zenneland adviseert en ondersteunt de raad.

De gemeenten verleenden de afgelopen weken reeds hun medewerking aan de 'Tournée Minérale'-campagne. Ze riepen hun inwoners op een maand lang geen alcohol te drinken. Wemmel en Linkebeek spoorden hun inwoners aan om vooral heerlijke mocktails bij de plaatselijke horeca te proeven. In Kraainem worden mocktails en zelfgemaakte fruitwaters geserveerd aan de bezoekers van het gemeentehuis. Ook in Drogenbos, Sint-Genesius-Rode en Wezembeek-Oppem staan mocktails op het menu.

De zes gemeenten zullen dit jaar ook participeren in andere Vlaamse initiatieven, zoals de 10.000-stappen wedstrijd tussen gemeenten. Tijdens de Week van de Valpreventie eind april zijn er initiatieven gepland voor bewoners en verpleegkundigen van de woonzorgcentra.

In juni loopt de campagne Warme Dagen die tijdens periodes van hitte extra aandacht vraagt voor ouderen en zieken. Bewegen op Verwijzing wordt reeds aangeboden in Wemmel. Andere gemeenten bekijken nog de mogelijkheid om dit eveneens te doen. Andere initiatieven in het najaar zijn de griepcampagne, een gratis borstkankeronderzoek en 'Fit in je hoofd'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Rand , Tournée Minerale , alcoholvrij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni