Fietsbrigade Politiezone Zuid laat op zich wachten

© PhotoNews
| Fietsbrigade van de lokale Brusselse politie.

Er komt voorlopig geen fietsbrigade bij de Politiezone Zuid. Nochtans kondigde het korps de komst van een nieuwe fietsbrigade in dezelfde week aan als de Politiezone Noord, die hun fietsen en bemanning wel al klaar heeft staan.

De Politiezone Zuid loopt niet warm voor een fietsbrigade. Dat verneemt BRUZZ uit verschillende goede bronnen. Zo zou het korps bijvoorbeeld niet zijn ingegaan om samen te zitten met de Fietsersbond en de Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene over de werking van de fietsbrigade. Het korps heeft nog steeds geen fietsen en stelt zich niet proactief op.

“Het klopt dat we een deel van de subsidies van het gewest hebben ontvangen om de fietsen aan te kopen,” zegt Marc Van de Walle, woordvoerder van de Politiezone Zuid aan BRUZZ, “en we zijn bezig met de aankoopprocedure. Wanneer de fietsen geleverd worden, weet ik niet.”

De Politiezone Noord die in november 2018 in dezelfde week als de Politiezone Zuid op de proppen kwam met een nieuwe fietsbrigade, heeft hun fietsen wel al klaarstaan, alsook de bemanning ervan.

“We kunnen stellen dat het ene politiekorps meer prioriteit geeft aan een fietsbrigade dan het andere, en dat is jammer,” klinkt het bij Eric Laureys, woordvoerder van bevoegd staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V). “Elke politiezone kent zijn eigen administratie en heeft autonomie over de snelheid van dit soort zaken. Dat kan opgelost worden door een eenmaking van alle politiezones.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?