Flagey stuurt kandidaat Vlaams Belang terug

Filip Brusselmans
© FB via Twitter
| Filip Brusselmans van het Vlaams Belang.
© FB via Twitter
| Filip Brusselmans van het Vlaams Belang.

De vzw Flagey heeft bij een vernieuwingsronde van de bestuursmandaten een kandidaat van het Vlaams Belang geweigerd. Het gaat om de 23-jarige Filip Brusselmans. Eind mei werd de kandidatuur van zijn partijgenoot en senator Bob De Brabandere wel aanvaard.

Op vraag van de Vlaamse regering, die de cultuurpactwetgeving dient te volgen, stelde het Vlaams Belang twee namen voor van nieuwe bestuursleden voor het biculturele Brusselse cultuurhuis Flagey.

Eind mei besliste de raad om de kandidatuur van senator Bob De Brabandere te aanvaarden en die van Filip Brusselmans te weigeren. Dat staat te lezen op de website van De Standaard. Brusselmans (23) is een parlementslid dat ge­regeld het subsidiebeleid aanvalt en ook uitspraken over transgenders laat optekenen.

Vlaams Belang kiest opnieuw voor Brusselmans

Het Vlaams Belang gaat niet akkoord met de beslissing van Flagey. De partij hekelt het gebrek aan motivering. Maar het bestuur beroept zich op de ‘vertrouwelijkheid van de interne beraad­slaging’. "De raad aanvaardde daarom maar één kandidatuur van Vlaams Belang," zegt directeur Gilles Ledure.

"Voor de tweede kandidaat hadden wij de Vlaamse regering ook gevraagd om een afgevaardigde uit de diplomatie, de EU of de bedrijfswereld voor te stellen." Vlaams Belang schuift alvast opnieuw de kandidatuur van Brusselmans naar voren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?