Ganshoren bezorgd over uitbreiding Brusselse Ring

verkeer_groteringfile_0.jpg
© tvb
| Ganshoren vreest dat de uitbreiding van de Ring zal leiden tot meer files en meer fijn stof (archiefbeeld)
© tvb
| Ganshoren vreest dat de uitbreiding van de Ring zal leiden tot meer files en meer fijn stof (archiefbeeld)

De gemeente Ganshoren is bezorgd over de Vlaamse beslissing om de Ring rond Brussel uit te breiden, en heeft daarover bij het Gewest een motie ingediend. De gemeente vreest een toename van het autoverkeer op haar grondgebied, en daardoor ook meer fijn stof en files. Ze vraagt extra onderzoek, een P&R-parking aan Keizer Karel, en meer metingen van de luchtkwaliteit.

"Ganshorense gezinnen mogen geen slachtoffer zijn van de keuze van de Vlaamse regering en van de moeilijkheid van de Brusselse regering om een eensgezind standpunt te hebben over het onderwerp," schrijven bestuurspartijen MR en ProGanshoren in een persbericht.

Ganshoren vraagt de gewestregering om een studie over de gevolgen van het project, een luchtkwaliteitsmeter in Ganshoren, maandelijkse rapporten over de luchtmetingen tijdens de werkzaamheden aan de Ring, en een verlenging van de Leopold II-tunnel onder de Keizer Karellaan op te nemen in het Gewestelijk Mobiliteitsplan. De laan moet daarna heraangelegd worden.

De gemeente vraagt verder 'zonder verwijl' de aanleg van de P&R-parking Keizer Karel, die voorzien is in het Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling, en om 11.000 parkeerplaatsen rond multimodale overstapplekken in Brussel.

Eerder toonde ook Jette zich al bezorgd over de uitbreiding van de Ring. De buurgemeente van Ganshoren heeft een overkapping van de Ring gevraagd.

Uitbreiding Ring rond Brussel

De Ring zorgt al enkele jaren voor wrijvingen tussen Vlaanderen en Brussel. Is de verbreding van de Ring het juiste antwoord op het groeiende verkeersprobleem? De meningen zijn verdeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?