Geen budget en geen plan: Evere roept uitzonderlijke gemeenteraad samen

Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere
© BRUZZ
| Gemeentehuis Evere.
© BRUZZ
| Gemeentehuis Evere.

De gemeente Evere heeft een jaar na de verkiezingen nog steeds geen gemeentebudget opgesteld en van een driejarenplan is ook nog geen sprake. De gemeenteraadsleden maken zich zorgen en roepen daarom een uitzonderlijke gemeenteraad bijeen.

"We zijn niet tevreden over het gebrek aan budget, maar vooral de ontbrekende informatie van de gemeente uit baart ons zorgen. We hebben geen idee van waarom alles vast zit. In de andere gemeentes loopt alles wél zoals het hoort", klaagt Jean-Philippe Mommart, medevoorzitter van Ecolo-Groen in Evere in La Capitale.

De gemeenteraadsleden riepen waarnemend burgemeester Christian Beoziere ter verantwoording, maar ook hij heeft "geen idee wie of wat alles blokkeert."

Er is een derde van de raadsleden nodig om een uitzonderlijke samenkomst van de gemeenteraad uit te roepen. De oppositie Ecolo-Groen en MR hebben samen de aanvraag ingediend.

"Het werkt verlammend - we kunnen geen aankopen doen, de enveloppen zijn bevroren. Dit is niet zomaar een onschuldig probleempje", zegt de medevoorzitter, die hoopt dat er tegen 15 oktober een actieplan komt. "Democratisch gezien hebben we op z'n minst wat informatie nodig. We zouden willen dat de gemeenteraad een open ruimte voor debat is waar we over projecten kunnen praten."

Naast de nodige informatie over het gemeentebudget, vragen de gemeenteraadsleden ook meer details over lopende projecten, met name de Marie Popelinschool.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?