Gemeenteraadslid Miguel Schelck stapt 'na bedreigingen' uit Ecolo Watermaal-Bosvoorde

© Ecolo

Na vier jaar heeft Ecolo-gemeenteraadslid in Watermaal-Bosvoorde Miguel Schelck besloten de partij te verlaten, als gevolg van talrijke bedreigingen.

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 15 maart heeft raadslid Miguel Schelck het college ingelicht over zijn besluit om ontslag te nemen uit de plaatselijke Ecolo-partij, waarvan hij vier jaar geleden lid is geworden.

Volgens Schelck werd zijn activistische houding niet gewaardeerd. Hij werd ervan beschuldigd een infiltrant van de PTB te zijn. Hij zou meermaals aangemoedigd zijn om de gemeenteraad te verlaten.

G├ęcamines

De druppel voor Schelck kwam dinsdag op de gemeenteraad, toen de burgemeester van Watermaal-Bosvoorde Olivier Deleuze (Ecolo) weigerde om het G├ęcamines-gebouw te onteigenen. Een vijftigtal sans-papiers woont er al bijna tien maanden. Voordien stond het gebouw leeg.

Schelck verwijt de gemeente een gebrek aan politieke moed. Volgens hem is er te weinig politiek engagement bij Ecolo en krijgt hij geen steun, omdat hij wel 'activistisch' is.

Constructief debat

Vertrekken was voor Schelck de enige optie. Hij hoop dat die beslissing een constructief debat en een herbezinning op gang zal brengen binnen de gemeente.

Wat zijn mandaat als gemeenteraadslid betreft, is de toekomst nog onduidelijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?