Georges-Louis Bouchez is de nieuwe voorzitter van de MR

© PhotoNews
| Georges-Louis Bouchez, voorzitter van MR.

De 33-jarige Georges-Louis Bouchez uit Bergen volgt Charles Michel op als partijvoorzitter van de MR, de Franstalige liberale partij. Hij haalde het in de finale ronde van federaal minister Denis Ducarme.

Bouchez, al jaren een coming man binnen de MR, kreeg tijdens de voorzittersverkiezingen de steun van heel wat partijkopstukken en was als winnaar uit de eerste ronde met vijf kandidaten gekomen. Met bijna 45 procent liet hij toen zijn dichtste tegenstander, de meer ervaren Denis Ducarme (46), ruim achter zich. Maar omdat niemand van de kandidaten de helft van de stemmen haalde, kwam er een tweede ronde tussen Bouchez en Ducarme. Bouchez heeft die nu ook gewonnen en wordt dus de nieuwe partijvoorzitter, in opvolging van Charles Michel, die vanaf zondag officieel voorzitter is van de Europese Raad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?