Groen over Uplace: 'Opnieuw anti-klimaatbeleid'

© Belga
03/12/2015

Oppositiepartij Groen heeft forse kritiek op de beslissing van de Vlaamse regering rond Uplace. Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum spreekt van een zoveelste staaltje "anti-klimaatbeleid" van de Vlaamse regering.

Hij begrijpt ook niet dat de regering een project doorzet "waartegen zeer breed protest bestaat van middenstandorganisaties tot milieuverenigingen, van academici tot politici van meerderheid én oppositie". "Toch betonneert de Vlaamse regering Uplace elke keer verder, tegen de wil van de samenleving in", aldus Sanctorum.

Volgens het parlementslid is het ook tekenend dat de regering volop discussieert over een klimaatakkoord en een vermindering van de CO2-uitstoot, maar intussen wel het licht op groen zet voor Uplace, "een project dat meer autoverkeer zal veroorzaken en dus meer CO2".

"Niet alleen op de grote lijnen voor de toekomst (klimaatakkoord) maar ook in de zeer concrete dossiers zoals Uplace voert deze Vlaamse regering stilaan een anti-klimaatbeleid", besluit Sanctorum.

Uplace

Winkel- en belevingscentrum Uplace werd in 2009 voor het eerst goedgekeurd door de toenmalige Vlaamse regering, maar verzandde daarna in een jarenlange procedureslag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Economie , Uplace

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni