Zakia Khattabi (Ecolo) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019

| Zakia Khattabi (Ecolo) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019.

Hoofddoekverbod afgeschaft in hoger onderwijs van Cocof

KH
© BRUZZ
22/07/2019

Hoofddoeken zullen niet langer verboden zijn in het hoger onderwijs dat georganiseerd wordt door de Franse gemeenschapscommissie (Cocof). “Een persoonlijke overwinning,” noemt Ecolo-covoorzitster Zakia Khattabi dat.

Het hoofddoekenverbod wordt opgeheven in het hoger onderwijs én in het volwassenenonderwijs van de Cocof. Dat staat in het meerderheidsakkoord van de Franse Gemeenschapscommissie. Het verbod blijft wel gelden in het leerplichtonderwijs (lager en secundair), staat nog in de tekst.

Ecolo-covoorzitster Zakia Khattabi noemt de afschaffing een “persoonlijke overwinning” op haar Facebookpagina.

Eerste stap

“Ik heb het verbod altijd al ondraaglijk want discriminerend gevonden. Als feministe weet ik hoezeer de toegang tot opleiding en werk vrouwen emanciperen. (…) Kortom, een eerste stap vooruit en een persoonlijke overwinning waar ik van geniet, zeker omdat de huidige context (en sommige partners rond de tafel) niet echt helpt bij een inclusieve benadering van onze diversiteit.”

Een van die tegenpruttelende partners moet Défi-voorzitter Olivier Maingain geweest zijn. Die laat in een gesprek met Le Soir weten dat Ecolo het verbod ook wou opheffen in de derde graad van het secundair. Défi weigerde categoriek, aldus Maingain. De Défi-voorzitter wijst er nog op dat hoofddoeken ook aan de ULB zijn toegelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Zakia Khattabi , Olivier Maingain , Cocof , hoofddoek , hoofddoekverbod

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni