Interne vete bij Open VLD: 'Els Ampe is geobsedeerd door een ministerpost'

© PhotoNews
| Els Ampe en Guy Vanhengel (Open VLD), in juni 2015 nog dikke vrienden.

De vete binnen de Brusselse afdeling van Open VLD wordt steeds openlijker uitgevochten. Na een 'diplomatieke rel' tussen de tandem Vanhengel-Gatz met partijvoorzitser Gwendolyn Rutten, krijgt nu ook oud-schepen Els Ampe een veeg uit de pan. Volgens oud-minister Guy Vanhengel heeft Ampe maar één obsessie: minister worden.

Vanhengel zei dat in een interview met De Morgen afgelopen zaterdag. Hij liet optekenen dat Ampe na zes jaar als schepen niet kon zeggen waar zij het verschil had gemaakt.

“Vijftien jaar mee in de ploeg. Zes jaar schepen. Vijftien jaar fractievoorzitter. En één obsessie: minister worden. Maar zo werkt het niet. Ik heb er dagen tijd ingestoken om haar dat uit te leggen", aldus Vanhengel in De Morgen.

Stemmenkanon

Els Ampe werd in mei verkozen voor het Vlaams Parlement met bijna 4.000 voorkeursstemmen. Daarmee was ze afgetekend de populairste Brusselse verkozene. In mei maakte ze in het debatprogramma Brussel Kiest al duidelijk dat ze een ministerpost in de Brusselse regering wel ziet zitten.

Els Ampe (Open VLD) in het debatprogramma Brussel Kiest op 27 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?