Juridisch advies wijst niet op fouten, maar Bruvax-platform wordt vrijdag aangepast

© PhotoNews

Volgens Brussels coronacrisismanager Inge Neven zijn er geen fouten gemaakt in het Bruvax-platform voor inschrijvingen voor covidvaccinatie. Maar om de inschrijvingen te vergemakkelijken, wordt vrijdag een nieuwe versie geactiveerd, zo kondigde Neven donderdag aan op BX1.

Deze week raakte bekend dat werkgevers, verzekeraars of banken met een rijksregisternummer en een postcode in een handomdraai kunnen zien of een Brusselaar gevaccineerd is. Wie de gegevens ingeeft op het Brusselse vaccinatieplatform Bruvax ziet na één klik of een afspraak kan worden gemaakt. Als dat kan, betekent dat dat die persoon nog niet gevaccineerd werd.

"Volgens de juridische adviezen die we ontvangen hebben, is er geen fout gebeurd", antwoordde Inge Neven in Toujours + d'Actu. "Het rijksregisternummer van een burger kan niet zonder zijn instemming gebruikt worden", vervolgde ze.

Externe hulp

Neven herinnerde eraan dat bij de start van de vaccinatiecampagne ervoor gekozen is om de inschrijvingen te vergemakkelijken wegens de vele moeilijkheden bij de inschrijvingsprocedure. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk dat apothekers mensen helpen door hen in te schrijven met hun identiteitskaart.

Ze kondigde ook aan dat vanaf vrijdag een nieuwe versie beschikbaar is om de inschrijvingen voor de derde prik te vergemakkelijken. Er is rekening gehouden met de opmerkingen, maar de GGC wil dat de burgers meer mogelijkheden krijgen. Mensen kunnen zelf kiezen of ze zich inschrijven voor een eerste, tweede of derde prik.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?