Karim Majoros (Ecolo) stapt op als gemeenteraadslid Molenbeek

Karim Majoros Karim Majoros
© Karim Majoros
| Karim Majoros, oud-schepen van huisvesting en Gemeentelijke eigendommen in Sint-Jans-Molenbeek.
© Karim Majoros
| Karim Majoros, oud-schepen van huisvesting en Gemeentelijke eigendommen in Sint-Jans-Molenbeek.

Karim Majoros (Ecolo) stapt op als gemeenteraadslid in Molenbeek. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt via sociale media. Op de reden voor zijn vertrek wil Majoros niet ingaan, al wijst alles op een conflict met de partij over een motie die goedgekeurd werd in de Molenbeekse gemeenteraad over het dragen van een hoofddoek in de gemeentelijke administratie.

Majoros heeft dinsdagavond laten weten dat hij zijn zitje in de gemeenteraad van Molenbeek afstaat. "Niemand heeft erom gevraagd. De beslissing heb ik zelfstandig genomen," laat hij weten via sociale media. Majoros was woensdagochtend niet beschikbaar voor commentaar. Majoros was van 2013 tot 2018 schepen en was sinds 2019 gemeenteraadslid in de oppositie

Maandagavond keurde de gemeenteraad van Molenbeek nog een motie goed die het voor vrouwen met een hoofddoek gemakkelijker moet maken om te werken in een gemeenteadministratie. De bewuste motie werd goedgekeurd met 26 stemmen voor en 8 tegen. Majoros heeft zich als enige van drie Ecolo-gemeenteraadsleden onthouden.

De ochtend na de stemming liet de partij al aan onze redactie weten dat de tussenkomst van Majoros, die vond dat de motie niet ver genoeg ging, en zijn onthouding niet strookte met het partijstandpunt. Het is dus erg waarschijnlijk dat het vertrek van Majoros uit de gemeenteraad te maken heeft met de kwestie.

Rajae Maouane, co-voorzitster van Ecolo en tevens gemeenteraadslid in Molenbeek, reageert verbijsterd: "Ik was niet op de hoogte van zijn beslissing. Die heeft hij zelfstandig genomen, zonder overleg," zegt ze in een reactie aan BRUZZ. "Ik heb hoe dan ook veel respect voor Majoros, die een uitstekend gemeenteraadslid was."

Rajae Maouane en Emre Sumlu blijven momenteel als enige vertegenwoordigers van Ecolo over binnen de gemeenteraad van Molenbeek. Hij wordt in principe opgevolgd door Taoufik Hamzaoui.

Karim Majoros (Ecolo) stapt op als gemeenteraadslid in Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?