Katia Van Den Broucke (Groen) krijgt Nederlandstalige bevoegdheden door schepenwissel

Gladys Kazadi
© Facebook - Gladys Kazadi
| Gladys Kazadi (27) wordt schepen in Sint-Agatha-Berchem
© Facebook - Gladys Kazadi
| Gladys Kazadi (27) wordt schepen in Sint-Agatha-Berchem

De 27-jarige Gladys Kazadi (CDH) vervangt Agnès Vanden Bremt (CD&V) in het schepencollege van Sint-Agatha-Berchem. Vanden Bremt onderbreekt haar mandaat om van haar pensioen te genieten. Katia Van Den Broucke (Groen) blijft nu als enige Nederlandstalige schepen over in de gemeente.

Agnès Vanden Bremt (CD&V), 67 jaar, houdt het na acht jaar als schepen in Sint-Agatha-Berchem voor bekeken. "Ik wil met volle teugen van mijn pensioen genieten", reageert ze in La Dernière Heure. Haar bevoegdheden - Nederlandstalig onderwijs, Senioren, Familie en Gezondheid - worden deels overgeheveld naar de enige overblijvende Nederlandstalige schepen van de gemeente, Katia Van Den Broucke (Groen).

In haar portefeuille beschikt Van Den Broucke nu dus over Cultuur, Jeugd - deze blijven ongewijzigd - en daar komen Onderwijs en Bibliotheken bij. Kazadi is dan weer bevoegd voor Familiale Aangelegenheden, Gezondheid en Senioren. "Dat werd vrijdagochtend beslist tijdens een uitzonderlijk schepencollege," zegt Katia Van Den Broucke aan BRUZZ.

De jonge Kazadi woont sinds haar negende in de gemeente en is er erg populair. "Ik onderhoud goede banden met huidig burgemeester Chistian Lamouline, maar het is vooral Joël Riguelle (voormalig burgemeester, red.) die een inspiratiebron voor me was," zegt ze.

De christendemocrate werd in 2018 voor het eerst verkozen in de gemeente en zetelt sindsdien in de gemeenteraad. Ze beschikt ook over een zitje als volksvertegenwoordigster in het Brussels parlement.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?