Eenvoudig Nederlands

Sint-Agatha-Berchem heeft 31 drop-zones voor deelsteps

MEL
┬ę BRUZZ
12/11/2021

De gemeente Sint-Agatha-Berchem heeft 31 drop-zones aangeduid voor deelsteps. Deelstep-bedrijven Voi, Pony, Dott en Bird hebben die zones geïntegreerd in hun app. Lime en Bolt hebben niet gereageerd, zegt Sint-Agatha-Berchem.

De gemeente Sint-Agatha-Berchem klaagt al langer over rond-slingerende deelsteps. Sinds juli worden deelsteps die hinderlijk geparkeerd zijn verwijderd door de gemeente-diensten. Die deelsteps brengen ze naar een depot. Om de deelsteps terug te krijgen moet het deelstep-bedrijf 278 euro betalen. Dat is een schade-vergoeding voor de kosten van de technische diensten die de steps weghalen. Burgemeester van Sint-Agatha-Berchem Christian Lamouline (CDH) verklaart: "We rekenen dit bedrag op basis van twee uur werk voor een gemeente-werknemer en -chauffeur."

De locaties van de drop-zones zijn op straat gemarkeerd met witte lijnen en een gele figuur van een deelstep. Deelstep-bedrijven Voi, Pony, Dott en Bird hebben beloofd om de locaties aan te duiden in hun app. Bolt en Lime hebben niet gereageerd. Zij blijven dus boetes riskeren voor verkeerd geparkeerde steps.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni