| De dropzones zijn aangeduid op straat, zoals hier in de Lombardstraat.

Sint-Agatha-Berchem duidt 31 dropzones aan voor deelsteps

TRO
© BRUZZ
12/11/2021

De gemeente Sint-Agatha-Berchem heeft 31 dropzones aangeduid voor deelsteps. Voi, Pony, Dott en Bird hebben die geïntegreerd in hun app. Lime en Bolt hebben niet gereageerd, meldt de gemeente.

De gemeente Sint-Agatha-Berchem klaagt al langer over rondslingerende deelsteps. Sinds juli worden hinderlijk geparkeerde voertuigen door de gemeentediensten verwijderd en naar een depot gebracht. "Per operator brengen we een retributie van 278 euro in rekening, een vergoeding voor technische diensten in verband met verkeersveiligheid", zei burgemeester Christian Lamouline (CDH) eerder aan BRUZZ. "We rekenen dit forfaitaire bedrag op basis van twee uur werk voor een gemeentewerknemer en -chauffeur."

Lamouline kondigde toen al aan dat de gemeente dropzones zou aanduiden waar steps wel veilig geparkeerd konden worden. La Capitale meldt nu dat er inmiddels 31 locaties aangeduid zijn. Die locaties zijn op straat gemarkeerd, maar ook aangegeven in de apps van tenminste vier van de zes deelstepverdelers die de gemeente heeft gecontacteerd. Voi, Pony, Dott en Bird hebben beloofd de locaties aan te duiden in hun app. Bolt en Lime hebben niet gereageerd. Zij blijven dus boetes riskeren per step die niet in de aangeduide zone geparkeerd is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Mobiliteit , deelsteps , drop-offzones deelstep , elektrische deelstep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni