Zakia Khattabi, voorzitter van Ecolo, de dag na de verkiezingsoverwinning van haar partij op 26 mei 2019

| Zakia Khattabi, co-voorzitster van Ecolo, de dag na de verkiezingsoverwinning van haar partij op 26 mei

Khattabi zegt Twitter vaarwel

BVR
© BRUZZ
01/08/2019
Updated: 01/08/2019 15.15u

"Ik heb Twitter defintief verlaten", zegt co-voorzitter Zakia Khattabi (Ecolo) aan Le Vif/L'Express. De breuk komt er na drie turbulente weken waarin ze online veel te verduren kreeg. "Men verweet mij standpunten die ik nooit heb ingenomen."

"De laatste drie weken waren hallucinant", zegt de Brusselse. "Ik kreeg kritiek voor posities die ik nooit ingenomen heb." Khattabi doelt op het verhaal als zou ze niet met Bart De Wever (N-VA) in dezelfde ruimte willen zitten. Een bericht dat voor het eerst verscheen in De Standaard. "Ik heb gevraagd om de - onbestaande - bronnen weer te geven, tevergeefs. Het heeft een buzz gecreëerd die ik niet begreep. Bij momenten kreeg ik honderden meldingen per minuut."

Zondag verwees ze in haar laatste tweet al eens expliciet naar het internetgeweld. Het was de tweet die haar vakantie aankondigde. "Extreem-rechts, de nationalisten, de seksisten, de misogynen (vrouwenhaters, red.), trollen en andere haters van alle slag zullen een andere bezigheid moeten vinden gedurende enkele dagen." Waarna een foto te zien was van een stekker die uit het stopcontact is getrokken.

Khattabi kreeg hierna nog extra kritiek, omdat ze haar vakantie aankondigde op de dag dat de federale informateurs de verschillende partijen rond de tafel riep. De Franstalige groenen gingen niet mee aan tafel. "Ecolo verliest zo in sneltempo haar geloofwaardigheid als bestuurspartij", zei politicoloog Dave Sinardet (VUB) in Ter Zake.

Ook dat ligt Khattabi zwaar op de maag. "Ik ben het gewoon dat trollen me aanvallen, maar deze keer volgden zelfs analisten als Dave Sinardet deze theses." Sinardet noemde de Ecolo-top 'amateuristisch'.

De Elsense Khattabi wil zichzelf niet opvolgen als co-voorzitter van Ecolo. Welke rol ze dan wel wil spelen, is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Twitter , Ecolo , trollen , verkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni