Emir Kir (PS), burgemeester Sint-Joost-ten Node

| Emir Kir (PS), burgemeester Sint-Joost-ten Node.

Kir: 'Nieuwe haltes De Lijn zijn N-VA-manoeuvre voor chaos'

© Belga
26/11/2018

Burgemeester Emir Kir (PS) van Sint-Joost ziet een politiek maneuver van N-VA in de eenzijdige verplaatsing van de De Lijnhalte aan Brussel-Noord.

Kir is verontwaardigd over de eenzijdige beslissing van De Lijn, gesteund door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), om de eindhalte te schrappen van de bussen onder het station Brussel-Noord wegens een gevoel van onveiligheid, veroorzaakt door de aanwezigheid van migranten. Hij sluit zich aan bij de oproep van minister-president Rudi Vervoort (PS) in de plenaire vergadering van het Brussels Parlement tot overleg over het dossier.

Sinds maandag stappen de reizigers van De Lijn uit in de Vooruitgangstraat ter hoogte van een kantoor van BNP Paribas Fortis. De opstaphalte is verhuisd naar het Rogierplein op 500 meter van het station.

"Er kan geen sprake van zijn om van de Vooruitgangstraat en het Rogierplein, dat recent werd gerenoveerd in een ander concept, eindhaltes te maken van De Lijn", zegt Kir aan Belga. "Nu organiseren N-VA-ministers chaos op de kap van de inwoners van Sint-Joost, Schaarbeek en Brussel-Stad."

"Het beheer van de aanwezigheid van transmigranten is de bevoegdheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) die niet aarzelt om de politiezone Brussel-Noord verantwoordelijk te stellen voor de gevolgen van het beleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hoe moeten we dit oplossen? Wanneer er een probleem is op één plaats, moet men eerst proberen het probleem op te lossen waar het zich voordoet", vindt de PS-burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , De Lijn , Emir Kir , N-VA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni