Kris Vanslambrouck vervangt Vorstse schepen en kersverse mama Van den Bosch

© Groen
| Brussel Kiest 2018 Groen Vorst Kris Vanslambrouck plaats 5
Updated: 15-06-2021 - 17:37

Kris Vanslambrouck (Groen) vervangt partijgenote Esmeralda Van den Bosch als schepen van Nederlandstalige aangelegenheden in Vorst. Van den Bosch is pas bevallen van een zoontje en neemt ouderschapsverlof. Daardoor zal ze tot eind september afwezig zijn. Haar mobiliteitsbevoegdheden gaan naar schepen van Openbare Werken Alain Mugabo (Ecolo).

Het gaat in 2021 razendsnel voor Vanslambrouck. De hoogste genoteerde Nederlandstalige op de lijst Ecolo-Groen in oktober 2018 zetelt nog maar enkele maanden in de gemeenteraad. Straks mag hij zich ook opmaken voor een schepenambt, zij het ad interim.

Continuïteit

Zijn partijgenote en schepen Esmeralda Van den Bosch is dinsdag bevallen van haar zoontje Joscha. Ze gaat voor drie en een halve maand op ouderschapsverlof. Vanslambrouck valt in en neemt tot haar terugkeer de bevoegdheden Nederlandstalige aangelegenheden en Dierenwelzijn op zich. Op de gemeenteraad dinsdagavond legt hij de eed af.

Vanslambrouck is geen onbekende in Vorst. "Dankzij mijn lokaal engagement de voorbije tien jaar heb ik veel contacten binnen de Nederlandstalige werking in onze gemeente", zegt hij zelf. "Het is mijn doel om te zorgen voor continuïteit en ik wil tegelijk bijdragen aan het groene en sociale project van deze beleidsploeg."

Mobiliteit naar Mugabo

Het takenpakket 'Mobiliteit en Parkeerbeleid' gaat tijdelijk naar Mugabo, die zo oude bevoegdheden terug in de portefeuille krijgt. De Ecolo-schepen stond begin 2020 mobiliteit af aan Van den Bosch wegens de hoge werklast. Mugabo kent de soms gevoelige dossiers daardoor ook goed.

In de gemeenteraad zelf wordt het lege zitje van Van den Bosch ingenomen door de Franstalige David Leclercq (Ecolo), die tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen de negende plek op de tweetalige lijst kreeg. Leclercq was de eerste plaatsvervanger.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?