Kuregem kondigt eerste burgervergadering aan

Markt in Anderlecht aan de slachthuizen van Abattoir Markt in Anderlecht aan de slachthuizen van Abattoir
© Saskia Vanderstichele
| Markt in Anderlecht aan de slachthuizen van Abattoir.
© Saskia Vanderstichele
| Markt in Anderlecht aan de slachthuizen van Abattoir.

Het project "Megafon, mijn stem voor mijn wijk" in het Anderlechtse Kuregem gaat zijn derde fase in met de oprichting van een burgervergadering in de wijk. Dat kondigen burgemeester Fabrice Cumps (PS) en schepen van participatie Jérémie Drouart (Ecolo) aan in een persbericht.

Het project werd gelanceerd in de zomer van 2021 met een grote enquête waar meer dan 1300 burgers aan hebben deelgenomen.

"Megafon, mijn stem voor mijn wijk"

Tijdens de daaropvolgende ontmoetingen tussen burgers en het schepencollege, werden de resultaten van de enquête besproken alsook een aantal prioriteiten vastgelegd.

Nu gaat het project dus een nieuwe fase in, en worden de inwoners van Kuregem uitgenodigd op de eerste burgervergadering van hun wijk. Het doel is om een concreet project uit te werken op basis van de gewenste verbeteringen, die tijdens de vorige fasen werden opgevoerd.

De beslissingen die voortkomen uit de burgervergaderingen, zullen worden voorgelegd aan het schepencollege en de gemeenteraad. Als zij de plannen goedkeuren, krijgen de gemeentediensten een budget toegewezen om de plannen om te zetten naar de praktijk.

Test

“Deze eerste buurtvergadering is een echte test voor ons”, zegt Jérémie Drouart, schepen van Participatie. “Als deze ervaring positief uitpakt, zouden we kunnen kijken naar burgervergaderingen op regelmatige basis. Dit is de richting die we uit willen, voor meer transparantie naar onze burgers en meer projecten die met en voor de inwoners worden opgericht."

"Luisteren naar de inwoners maakt deel uit van ons dagelijks werk, maar de toegevoegde waarde van dit project is de actieve deelname van de burgers. Wij kijken uit naar het project dat zij tijdens deze eerste burgervergadering zullen uitwerken", voegt Fabrice Cumps, burgemeester van Anderlecht, eraan toe.

De eerste burgervergadering zal doorgaan op zondag 20 november van 9.30 uur tot 13.30 uur in Espace 16 Arts, de tweede vergadering is gepland voor donderdag 15 december. Inwoners van de andere wijken in Anderlecht zullen in 2023 een uitnodiging krijgen voor de burgervergadering in hun wijk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?