1791 Christophe De Beukelaer 1

| Christophe De Beukelaer, voorzitter van Les Engagés in Brussel.

Les Engagés stelt voor Brusselse kabinetten af te schaffen: 'Vervoort heeft 86 werknemers'

© Belga
24/09/2023

Christophe De Beukelaer, de voorzitter van de Brusselse afdeling van Les Engagés, heeft zondag zijn pleidooi herhaald om de ministeriële kabinetten in het Brussels gewest af te schaffen. Verwijzend naar de discussie over de financiering van de metro in Brussel, zou de afschaffing van de kabinetten volgens hem jaarlijks 20 miljoen euro kunnen opleveren of een bedrag van 1 miljard euro over een periode van 50 jaar.

"De Brusselse minister-president heeft 86 mensen in dienst op zijn kabinet. Daarmee heeft hij het grootste kabinet van het land", zo zei De Beukelaer zondag op een bijeenkomst met 200 tot 250 militanten. Voor de gelegenheid waren de vier Brusselse burgemeesters van de partij en enkele voormalige cdH-leden zoals Joëlle Milquet en Francis Delpérée.

De voorzitter van de Brusselse Engagés maakte van de gelegenheid gebruikt om de nieuwe visie van zijn formatie uiteen te zetten. De sleutelwoorden zijn daarbij "universalistisch", resoluut "centristisch" en gericht op de "zoektocht naar betekenis".

Voor De Beukelaer is er voor die visie een zekere "moed" nodig op het vlak van de kinderopvang, bijvoorbeeld door vernieuwende projecten thuis of in bedrijven; op het vlak van werk een mentorsysteem waarbij ouderen jonge werkzoekenden kunnen bijstaan en op het vlak van de administratie een depolitisering.

Volgens De Beukelaer moet er ook de ambitie zijn om tegen 2030 een einde te maken aan de dakloosheid, met name via de 'housing first'-regeling en door de hervorming van de huidige "lawine aan premies en subsidies".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni