Liberalen pleiten voor beperking werkloosheid op 1 mei-bijeenkomst

© BRUZZ
01/05/2023
Updated: 01/05/2023 17.20u

De liberale partijen MR en Open VLD gaan de beperking van de werkloosheid in de tijd op de federale regeringstafel leggen. Dat is gezegd op de 1 mei-bijeenkomst van de MR, de Franstalige liberalen.

"Wij zijn de enigen die de fiscale hervorming gekoppeld hebben aan een hervorming van de arbeidsmarkt", zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in Thurn en Taxis in Brussel, waar de Franstalige liberalen verzamelen hadden geblazen. "Als we de belastingen willen verlagen, moeten er meer mensen aan het werk. We moeten ook de arbeidsmarkt en de werkloosheid hervormen."

Volgens Bouchez houden de Franstalige socialisten van de PS zo'n hervorming van de arbeidsmarkt tegen. "In deze kwestie gedraagt de PS zich zoals de groenen dat doen met kernenergie: ze weten wat ze moeten doen, maar ze doen het niet uit dogmatische of electorale overwegingen", zei de MR-voorzitter aan Belga.

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert woonde de MR-meeting bij en zei dat de liberalen "de beperking (van de werkloosheiduitkeringen) tot twee jaar op de tafel van de regering" zullen leggen. Hij bracht in herinnering dat het idee in Vlaanderen aan steun wint. Ook Vooruit stelde een variant eerder deze week al voor.

"We moeten niet wachten op de verkiezingen", benadrukte Bouchez. "Alles wat we nu al kunnen doen, moeten we doen, in het belang van ons land en zijn tweehonderjarig bestaan in 2030."

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès maakte een opgemerkte comeback op de bijeenkomst. "Ik heb jullie gemist", sprak ze tot de aanwezigen. Wilmès zette vorig jaar een stap terug om voor haar zieke echtgenoot te zorgen. Maandag werd aangekondigd dat ze in 2024 de Brusselse Kamerlijst voor MR zal trekken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni