| Liesbet Dhaene (N-VA).

Liesbet Dhaene (N-VA) stopt met politiek

TDN
© BRUZZ
21/01/2019

N-VA verliest opnieuw een kopstuk in Brussel. Na Johan Van den Driessche neemt ook Liesbet Dhaene afscheid van de politiek. "Ik wil weer meer tijd maken voor mijn gezin. Het is tijd voor iets nieuws."

Dhaene stond in 2014 nog op de tweede plaats op de N-VA-lijst in Brussel. Met 822 voorkeurstemmen werd ze verkozen in het Brussels parlement. Samen met Johan Van den Driessche en Cieltje Van Achter vormde ze de driekoppige fractie voor de Vlaams-nationalisten.

Vorige week raakte bekend dat Karl Vanlouwe de Vlaamse lijst in Brussel zal trekken. Cieltje Van Achter is lijsttrekker voor het Brussels Gewest, en afscheidnemend parlementslid Johan Van den Driessche duwt de lijst. Welke plaats Liesbet Dhaene zou krijgen, was nog onduidelijk. Nu weten we ook waarom.

Privésector en gezin

"Het was een moeilijke beslissing. N-VA gaf mij opnieuw een mooie kans, maar ik heb besloten om met de verkiezingen niet op een lijst te staan", kondigt Dhaene aan. "Na vijf boeiende en intense jaren in de politieke arena, is het nu tijd voor iets nieuws."

"Binnen de oppositie strijden voor meer Nederlands in Brussel en een beter Brussels Nederlandstalig onderwijs, was een eer en een buitengewoon interessante ervaring waar ik de partij en onze kiezers enorm dankbaar voor ben", aldus de N-VA-politica, die in Oudergem afklokte op 167 voorkeurstemmen en niet verkozen raakte.

Dhaene gaat verder in de privésector en wil meer tijd maken voor haar gezin. Het is na Van den Driessche al het tweede Brusselse parlementslid van N-VA dat een punt zet achter de politieke carrière. Nog eerder stapte kopstuk Luc Demullier uit de partij.

Cieltje Van Achter en Liesbet Dhaene ( N-VA ) in het Brussels parlement

| Liesbet Dhaene, met mede-N-VA'ster Cieltje Van Achter in het Brussels parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Oudergem , Politiek , Liesbet Dhaene , N-VA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni