Magnette niet voor regeringsdeelname als PS onder twintig procent blijft

© Paul Magnette / Twitter
| Als we minder dan 20 procent halen, denk ik dat de Parti socialiste zich niet geroepen moet voelen om een klein beetje rood toe te voegen aan een rechts beleid," zei de PS-burgemeester van Charleroi.

Mocht de PS bij de verkiezingen van 2019 het resultaat van de jongste peiling halen, zou PS-kopstuk Paul Magnette niet voor regeringsdeelname van zijn partij pleiten. Dat zei Magnette zondag op RTL-TVi. In de peiling van VTM, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL haalden de Franstalige socialisten de drempel van 20 procent niet, zowel in Wallonië als in Brussel.

In Wallonië blijft de MR wel de grootste partij met 22,1 procent van de stemmen. De PS volgt in Wallonië op de tweede plaats met 19,5 procent, op de hielen gezeten door de PTB met 18,9 procent. In Brussel lijkt de PS aan een remonte toe. Bij de vorige peiling van de vier media, in september, werd de PS gehalveerd van 24,9 procent in 2014 naar 12,1 procent. Vandaag behaalt de PS opnieuw 17,6 procent en zou ze opnieuw de grootste partij in Brussel worden.

"Voor we kunnen zeggen of we bereid zijn om te regeren, moeten we het vertrouwen terugvinden en zeggen welk alternatief we voorstellen. Als we minder dan 20 procent halen, denk ik dat de Parti socialiste zich niet geroepen moet voelen om een klein beetje rood toe te voegen aan een rechts beleid, zonder vooruitgang te boeken rond hogere inkomens en het verlagen van de arbeidstijd," zei de PS-burgemeester van Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?