Marie Nyssens neemt ontslag uit gemeenteraad Schaarbeek, Anton Schuurmans volgt haar op

CD
© BRUZZ
07/12/2023

Marie Nyssens (Les Engagés) neemt ontslag uit gemeenteraad Schaarbeek. Anton Schuurmans (CD&V) volgt haar op. "Na vijftien jaar heeft CD&V weer een gemeenteraadslid in Schaarbeek", klinkt het in een persbericht.

Na een periode van vijf jaar als gemeenteraadslid, heeft Marie Nyssens (Les Engagés) om persoonlijke redenen besloten om ontslag te nemen uit de gemeenteraad. Anton Schuurmans volgt Nyssens in de gemeenteraad op.

"Ik vertrek met vertrouwen omdat Anton Schuurmans, met wie ik sinds 2018 heb samengewerkt, de waarden van het centrum hoog zal houden", zegt Nyssens. "Ik blijf actief en betrokken, ik zal mijn collega's steunen bij de komende verkiezingen."

Vijftien jaar na Edward De Jaegher, keert de CD&V zo terug in de gemeenteraad van Schaarbeek. "Om het leven in onze wijken te verbeteren, wil ik focussen op drie uitdagingen: betere openbare netheid, meer groene en veiligere publieke ruimte en de verkeersdruk in de Schaarbeekse straten. Als Nederlandstalig raadslid vind ik het verder belangrijk dat er blijft geïnvesteerd worden in Nederlandstalige voorzieningen en diensten", zegt Schuurmans.

Schuurmans legt de eed af in de gemeenteraad van Schaarbeek op 20 december.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni